Have A Nice Day Festival is deze zomer terug als weekender! 

We verlengen de zomer en vieren onze eerste weekender van 30 augustus tot en met 1 september in de bosrijke omgeving van Openluchttheater Borculo. Dans op (inter)nationale muzikale smaakmakers, ga het avontuur aan, plons in het natuurzwembad en word wakker op de festivalcamping!

Samen met 8Bahn x Cartel, Adonis, bauhauz, Boomshakalak, De Nachttuin x Nachtparlement, Fahrenheit, Lust, Magic, Schönes Wochenende en Something Happening Somewhere maken we er een MEGA weekend van!

Koop hier dag- of weekendtickets en attend het event op Facebook voor het laatste nieuws!

 
 

festival info

 

+ waar is have a nice day festival?

Have A Nice Day Festival vindt plaats in de bosrijke omgeving van Openluchttheater Borculo. Het adres is Adres: Lebbenbruggedijk 40, 7271 SB Borculo.

+ wat zijn de openingstijden?

Have A Nice Day Festival vindt plaats van 30 augustus tot en met 1 september 2019. Met een Have A Nice Weekend-ticket heb je toegang tot de festivalcamping van vrijdag 30 augustus 13:00 tot en met maandag 02 september 14:00. Met een (los)campingticket heb je ook toegang tot het nachtprogramma.

Have A Nice Friday vindt plaats van vrijdag 30 augustus 17:00 tot 00:00 uur. Have A Nice Saturday is van zaterdag 31 augustus 10:00 tot 01:00 uur. Zondag 01 september van 10.00 tot 23.00 uur is Have A Nice Sunday.

+ Waar kan ik de timetable, plattegrond en pendelbussen info vinden?

Hier! Klik hier voor de timetable. Klik hier voor de plattegrond. En hier vind je de tijden van onze pendelbussen/OV.

+ Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festivalterrein?

Je kunt op Have A Nice Day Festival vrij heen- en weer lopen vanaf de camping naar het festivalterrein. Houd er wel rekening mee dat niet alles dat op de camping wordt toegelaten, ook is toegestaan op het festivalterrein. Hier vind je een beknopt overzicht van wat je wel en niet mee mag nemen naar vanaf de camping naar het festivalterrein:

Dit is wel toegestaan op het festivalterrein: Één plastic flesje water van max. 0,5l zonder dop, zonnebrandcrème, deo’s, parfum, kleine tassen, kleine dunne vlaggenstokken, camera’s zonder verwisselbare lens, medische krukken.

Dit is niet toegestaan op het festivalterrein: Drank (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l zonder dop), bidons of vergelijkbare harde plastic flessen, eten, spuitbussen (m.u.v. zonnebrandcrème, deo’s en parfum), navullingen voor e-sigaretten, grote tassen of rugzakken, grote vlaggenstokken, Selfiesticks, Go-Pro’s of professionele foto-/videoapparatuur, wandelstokken (m.u.v. medische krukken).

Voor de volledige en gedetailleerde lijst verwijzen we je naar de huisregels. Let op: Sommige spullen mogen wél op de camping, maar niet op het festivalterrein. Onder het kopje 'Camping Info' lees je wat je mee mag nemen op de camping en wat niet.

+ Leeftijd?

Je bent zo jong als je je voelt. Het festival is voor alle leeftijden toegankelijk, maar Have A Nice Day is niet echt een geschikte plek voor mensen jonger dan 16 jaar. Indien je jonger bent dan 18 jaar, kun je onder begeleiding van een volwassene het festivalterrein betreden en zul je een NIX bandje ontvangen. Have A Nice Day Festival kan haar bezoekers ten alle tijden vragen om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

+ Tassen op het festivalterrein?

Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee te nemen naar het festivalterrein, op de camping zijn ze wel toegestaan. (Rug)tassen met het formaat van maximaal een A4 en een dikte van ongeveer 10 centimeter, zijn uitgezonderd en mogen wel mee naar het festivalterrein.

+ Zonnebrand op het festivalterrein?

Zonnebrand is toegestaan op het festivalterrein.

+ Telefoon opladen?

Natuurlijk wil je op Have A Nice Day Festival zoveel mogelijk Instagrammen, Tweeten en Snapchatten. Er zijn enkele mogelijkheden om je telefoon op te laden. Wel op eigen risico. Powerbanks zijn altijd aan te raden :)

+ Medicijnen of allergie?

Zware medicijnen, eten en vloeistoffen die noodzakelijk zijn i.v.m. allergie of ziekte mogen alleen met een doktersverklaring naar binnen.

+ Huisregels?

De volledige De volledige huisregels van Have A Nice Day Festival 2019 kun je hier lezen.

+ Alcohol en roken?

Het is voor bezoekers onder 18 jaar niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te consumeren. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Na een eerste waarschuwing volgt bij een tweede overtreding verwijdering van het terrein.

Op verzoek van het festival personeel, security of andere bevoegden dient een ID-bewijs getoond te kunnen worden waardoor de leeftijd kan worden vastgesteld. Bezoekers jonger dan 18 jaar ontvangen een afwijkend polsbandje waarmee geen alcohol kan worden besteld.

Roken op het festival is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Er worden geen sigaretten verkocht op het festivalterrein.

Navullingen e-sigaret: Gesealde, dichte navulverpakkingen voor e-sigaretten worden alleen op de campingterreinen toegestaan met een maximum equivalent van 10 pakjes sigaretten. Dit komt neer op max. 50ml aan vloeibare (plastic) navullingen.

+ Oren bescherming?

Have A Nice Day Festival vindt het belangrijk dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Have A Nice Day Festival zal simpele weggooi oordoppen verkopen. Maar er is altijd betere bescherming denkbaar.

+ zijn er kluisjes aanwezig?

Ja deze vind je bij de ingang van het terrein.

+ kan er gezwommen worden?

Ja! :) Neem je zwembroek en opblaasdieren mee! We raden je wel aan om uitsluitend te zwemmen als je nuchter bent, wanneer het licht is en je samen met andere mensen bent. We kunnen niet verantwoordelijk voor je zijn als je een duik neemt.

+ zijn er poncho's aanwezig?

We raden aan om je eigen regenjas mee te nemen. Dat is milieuvriendelijker en geeft geen rotzooi op het terrein.

+ mag je foto's maken?

Foto’s met je telefoon of een simpele camera maken is prima, maar heb wel respect voor je medemens. Denk goed na voordat je iets op het wilde wijde internet zet. Als je met een professionele/spiegelreflex camera foto’s wilt maken, stuur ons dan een mailtje.

+ ben je iets verloren of heb je iets gevonden?

Scoor karma-punten op Have A Nice Day Festival! Breng gevonden voorwerpen naar de campingwinkel. Achteraf kun je ons mailen als je iets kwijt bent geraakt via contact@haveanicedayfestival.nl.

+ Help je de natuur een HANDje mee?

Have A Nice Day Festival bevindt zich midden in een natuurgebied, een unieke plek waar we netjes mee moeten omgaan. Daarom:

  1. Ontvang je bij de entree twee statiemunten. In ruil voor de statiemunten krijg je bij de bar de eerste circulaire drinkbeker én herbruikbare festival-tray van Kornuit gratis. Bij het volgende drankje lever je de beker in voor een schoon exemplaar. Als je niet een dag/weekend lang met een beker of tray wilt rondlopen, kun je ze weer inleveren bij de bar voor een statiemunt. Mocht je een beker of tray kwijtraken: een nieuwe beker of tray kost een half drankmuntje en is niet inwisselbaar voor geld. Hierdoor worden duizenden bekers en trays bespaard en blijft het festivalterrein schoon.
  2. Komt tijd, komt Grolsch én Kornuit. De meeste dranken van onze barren komen waar mogelijk uit de buurt!
  3. Stimuleren we jullie om met de de fiets of het OV naar ons festival te komen. Vanaf Station Ruurlo (en op zaterdag ook Eibergen) kun je gebruik maken van onze pendelbussen. Door een los campingticket aan te schaffen mag je de laatste trein missen, maak je ons nachtprogramma mee, chill je wat bij de tent en kun je de volgende dag zo ons pendelbusje in richting het station. Wil je toch graag met de bus vanuit je woonplaats komen? Onze vervoerspartner ‘Busje Delen’ zorgt voor busvervoer vanuit verschillende steden in Nederland, meld je hiervoor aan via www.busjedelen.nl. Indien je toch met de auto wilt komen, schenken we een deel van het parkeerticket aan Staatsbosbeheer.
  4. Is het niet toegestaan om zwerfafval en sigarettenpeuken op het terrein te gooien. Op het terrein zullen voldoende prullenbakken en zandasbakken aanwezig zijn.
  5. Ontvang je bij de entree van de festivalcamping een eco-vuilniszak, die je weer vol kunt inleveren bij de uitgang. Zo houden we samen het campingterrein schoon en krijg je eeuwige liefde terug.
  6. Werken we zoveel mogelijk met groene energie, zo worden tickets bijvoorbeeld gescand op zonne-energie. Indien het vaste netwerk niet gebruikt kan worden zetten we waar nodig de nieuwste ‘stage IIIA’ generatoren in en wordt er gebruik gemaakt van ‘Blauwe Diesel’. Blauwe Diesel is een duurzame dieselbrandstof en een volledige vervanger van fossiele diesel. Zo is Blauwe Diesel fossielvrij CO2-neutraal, de uitlaatgassen zijn emissiearm en de brandstof is biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en circulair omdat het gemaakt is uit afvalproducten. Andere meetbare parameters, HC Nox PM en PN worden door gebruik van deze brandstof op het laagst mogelijke punt gehouden.
  7. Maken we in de avond vooral gebruik van rood licht. Dit om diersoorten zoals de vleermuis niet tot last te zijn.
  8. Wordt afval gescheiden in samenwerking met de lokale afvalverwerker Rouwmaat in Groenlo.
  9. En meer...

+ Pers en of verslag doen?

Persaanvragen kunnen worden ingediend via pers@haveanicedayfestival.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.

+ Werken op have a nice day festival?

Wil je in de periode voor of na het festival meehelpen? Leuk! Stuur dan een mail naar info@haveanicedayfestival.nl.

+ Contact?

Vragen met betrekking tot tickets kunnen gesteld worden aan tickets@eventix.nl.

Vragen over het festival kunnen naar contact@haveanicedayfestival.nl.

Ben je buren en heb je een vraag, mail dan naar buren@haveanicedayfestival.nl.

Persaanvragen kunnen ingediend worden via pers@haveanicedayfestival.nl.

 
 

CAMPING INFO

 

+ Is de reguliere camping inbegrepen in het kaartje?

Met een Have A Nice Weekend-ticket of los campingticket (1 per persoon) kun je kamperen op de Have A Nice Camping en krijg je toegang tot het nachtprogramma! Je kunt dus ook een enkele overnachting boeken in de ticketshop als aanvulling op je dagticket (1 per persoon). Neem je eigen tent mee of koop je vooropgezette tent bij onze accomodatie shop. Dat is een stuk milieuvriendelijker!

+ Openingstijden camping?

De camping is direct gelegen aan het festivalterrein en met een weekendticket open van vrijdag 30 augustus 13:00 tot en met maandag 02 september 14:00.

Indien je een los campingticket hebt aangeschaft als aanvulling op een HAND-dagticket, dan is de uitchecktijd van de camping de volgende dag om 12:00 's middags. Ter voorbeeld: Met een Have A Nice Saturday ticket + los camping ticket zul je de volgende dag (zondag) om 12:00 's middags het campingterrein moeten verlaten etc.

+ Elektriciteit?

Er is geen elektriciteit aanwezig op de campings. We raden je daarom aan om elektrische luchtbedpompen, haardrogers en dergelijke thuis te laten. We zorgen er voor dat je je telefoon op een paar plekken op het festivalterrein kunt opladen (wel op eigen risico).

+ Douchen?

Er zijn douchecabines. Dus je hoeft niet te stinken.

+ Wat mag ik wel en niet meenemen naar de camping?

Op Have A Nice Day Festival is veel toegestaan, maar vanwege de veiligheid mag je niet alles meenemen. Over het algemeen luidt de regel: Twijfel je of het mag? Bespaar een hoop gesleep en laat het thuis. Hieronder vind je een beknopt overzicht van wat je wel en niet mee mag nemen naar:

Dit is wel toegestaan op de camping: blik, wegwerpbarbecues voor eenmalig gebruik, hamers voor tentharingen, bestek, zakmes, een bluetoothspeaker voor je telefoon, foto-/videoapparatuur zonder verwisselbare lens, vlaggen, vlaggenstokken, maximaal 8 liter vloeistoffen (niet in glas).

Dit is niet toegestaan op de camping: glas, aggregaten, gasinstallaties of grote gasflessen (uitgezonderd gasflessen tot 250 gram), ghettoblasters of stereo-installaties, professionele foto-/videoapparatuur, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, fietsen, laserpennen, lachgaspatronen.

Voor de volledige en gedetailleerde lijst verwijzen we je naar de huisregels. Houd er rekening mee dat er op het festivalterrein terrein zelf aanvullende regels gelden ten opzichte van de camping. Onder het kopje 'Have A Nice Day Festival info' lees je wat je mag meenemen naar het festivalterrein en wat niet.

+ Koken met gas op de camping?

Het meenemen van grote gasinstallaties of grote gasflessen is niet toegestaan. Wil je toch zelf de chef uithangen op de camping? Geen probleem: Je mag kleine campinggasflesjes met ventielcartouches of schroefcartouches (schroefverbinding tussen flesje en (kook)toestel) meenemen. Let wel op dat hiervoor een maximum geldt van 250 gram. Je kan natuurlijk ook gewoon van het heerlijke eten van Lust foodtrucks genieten.

+ Eigen drank op de camping?

Alleen bij aankomst mag je 8 liter drank meenemen (totaal van de inhoud van alle verpakkingen, zowel alcoholisch als alcoholvrij). Let er op dat dit niet in glas is verpakt! Glas is taboe op het gehele terrein, dus ook op de campings. Eigen drank is alléén op de camping toegestaan. Als je je polsbandje omhebt, is het niet toegestaan om nogmaals drank mee te nemen van buiten het terrein of de parkeerplaatsen.

+ Waar koop je vooropgezette tenten?

Bij onze accomodatie shop. Wees er snel bij als je geen campingspullen hebt of liever niet teveel bagage wilt vervoeren naar Have A Nice Day Festival.

+ Hoe en wanneer kan je inchecken als je een vooropgezette tent hebt geboekt?

Zodra de poorten van Have A Nice Day Festival open gaan kan je je melden bij de balie voor vooropgezette tenten. Daar kan je inchecken voor je gereserveerde accommodatie.

+ Mag een camper/caraven en of auto op de camping staan?

Campers zijn toegestaan in combinatie met een Weekend Ticket of Los Campingticket (1 per persoon). Alle personen die in de camper slapen moeten dus per persoon een Weekend Ticket of Los Campingticket aanschaffen. Je vrienden kunnen met tentjes om je camper staan, mits het niet al ingebouwd is door andere tenten. Er is geen stroom op de camping. Auto's mogen niet op de camping. Daar is een parkeerplaats voor. Koop je parkeerticket in de ticketshop.

+ Wanneer kan je aankomen met een camper?

Met een camper kun je vrijdag tot 21PM aankomen en zaterdag tussen 10AM-13PM. Let op: er zijn beperkte camperplaatsen aanwezig, vol = vol. Kom daarom indien mogelijk vrijdag naar ons festival. Alle personen die in de camper slapen moeten per persoon een Weekend Ticket of Los Campingticket aanschaffen.

 
 

 VERVOER

 
 

+ Adres

De 14e editie van Have A Nice Day Festival gaat plaatsvinden in Borculo. Het adres is Lebbenbruggedijk 40, 7271 SB Borculo.

+ OV

Klik hier voor ons pendelbus / OV schema.

Pendelbus De pendelbussen rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tussen station Ruurlo en Have A Nice Day Festival voor €2,50 per persoon per rit. Op zaterdag haalt en brengt de pendelbus onze Eibergse HAND-langers vanaf Garage Grooters voor gratisch!

OV (treinstation Ruurlo of busstation Borculo) OV lijnbus 23 rijdt volgens de normale dienstregeling. Stap uit/op bij bushalte Snofhutte, dit is de dichtstbijzijnde bushalte naar/van het festivalterrein.

Los campingticket Met een los campingticket mag je de laatste trein missen, maak je ons nachtprogramma mee, chill je wat bij de tent en kun je de volgende dag zo ons pendelbusje in richting het station.

Auto Kom je met de auto? Een parkeerticket koop je in onze shop.

+ Parkeren

Koop je parkeertickets vooraf in onze ticketshop. Je rijtuig kan van vrijdag t/m maandag op de parkeerplaats staan. Een parkeerkaart voor het gehele weekend kost in de voorverkoop € 10,-.

 
 

zorg voor jezelf

 

+ Celebrate Safe

Drie dagen lang van muziek genieten, feesten en camperen: we hebben zin in Have A Nice Day Festival!

Hoe leuk feesten ook is, het is nooit helemaal zonder risico’s. Het is daarom goed te weten wat de risico’s zijn, van blaren, uitdroging tot het gebruik van alcohol en andere drugs. In onderstaande kopjes krijg je makkelijke en praktische tips om Have A Nice Day Festival zo leuk en veilig mogelijk te vieren. Kijk voor uitgebreide informatie ook op Celebrate Safe.

+ Wat kan jezelf doen en wat doen wij?

Drie dagen buiten op een festival is hartstikke fijn, zeker als de zon schijnt. Maar niemand heeft zin in een zonnesteek of uitdrogingsverschijnselen. Bij erg warm weer is een goede zonnebrandcrème essentieel en kan een pet, hoedje of hoofddoek een lifesaver zijn. Houd er ook rekening mee dat het ’s nachts en na een regenbui flink kan afkoelen. Neem dus voor de zekerheid die lekkere warme wintertrui mee.

Wij houden continue het weer en terrein nauwgezet in de gaten en waarschuwen indien nodig via presentatoren op het podium. Volg instructies van onze medewerkers op. Informeer in bijzondere situaties je thuisfront via SMS om het mobiele netwerk zo min mogelijk te belasten.

Have A Nice Day Festival vindt het belangrijk dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Have A Nice Day Festival zal simpele weggooi oordoppen verkopen. Maar er is altijd betere bescherming denkbaar.

+ Sexuele Intimidatie

Op Have A Nice Day Festival willen we dat iedereen zichzelf kan zijn: ga fatsoenlijk en met respect met elkaar om. Onder invloed van alcohol en/of drugs komen onveilige en gedwongen seks vaker voor. Nooit leuk. Respecteer elkaar. Help elkaar bij onveilige of onprettige situaties en zorg voor een sociale omgeving. Corrigeer elkaar waar nodig.

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Have A Nice Day Festival op geen enkele wijze getolereerd.

Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: doe hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen.

Online melding doen kan ook. Je mailt naar info@haveanicedayfestival.nl (wordt niet permanent gemonitord).

Bij grensoverschrijdend gedrag kun je aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan.

Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

+ Alcohol en drugs

We gaan ervan uit dat je weet wat de risico’s van drugs en alcohol zijn, maar pas extra op bij temperaturen boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen je lichaamstemperatuur, dus door lang dansen en te weinig drinken neemt het risico op oververhitting snel toe. Drink voldoende water - 2 glazen per uur is genoeg - maar ook weer niet te veel achter elkaar. Watervergiftiging is net zo dodelijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik.

Toch drugs gebruiken? Laat je drugs testen voor je van huis gaat, let op elkaar tijdens het festival en laat elkaar niet in de steek. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico’s op www.drugsenuitgaan.nl

Als je je niet lekker voelt na drugsgebruik, ga dan naar de EHBO of vraag om hulp. Hoe beter jij aangeeft wat er precies aan de hand ik, des te sneller ze je kunnen helpen. Noem de dingen daarom gerust bij hun naam, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en er wordt geen aangifte bij de politie gedaan.

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, dus ook niet op Have A Nice Day Festival. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op harddrugs én softdrugs. Als geconstateerd wordt dat je drugs op zak hebt kun je, afhankelijk van de hoeveelheid, een boete of zelfs een celstraf van de politie krijgen. Er is een gedoogbeleid softdrugs conform de landelijke regels, dit wordt gedoogd tot de landelijke norm van 5 gram.

Voor meer informatie kijk op: http://www.unity.nl

+ De Terugweg

Het effect van alcohol- en/of drugsgebruik kan leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid, waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop tijdig en pas je vervoer aan op je gebruik.

Hou er rekening mee dat het uren kan duren voordat het alcoholpromillage in je lichaam is gedaald tot een niveau waarmee je mag rijden. Een paar uurtjes slaap na de laatste nacht zijn wellicht niet genoeg.

Gratis katertip voor thuis: drink voordat je gaat slapen een glas water of een isotoon drankje om je vochtbalans weer op peil te brengen.

 
 

MEER INFORMATIE

 

+ HUISREGELS

Er kan en mag heel veel op Have A Nice Day Festival maar natuurlijk zijn er ook een paar regeltjes. De volledige huisregels voor Have A Nice Day Festival vind je hier.

+ OMWONENDEN

Woont u in de buurt van het festivalterrein en heeft u een vraag? Neem dan contact op met buren@haveanicedayfestival.nl.

+ Vragen

Vragen met betrekking tot tickets kunnen gesteld worden aan tickets@eventix.nl.

Heb je een vraag die niet op deze website wordt beantwoord? Stuur een mail naar contact@haveanicedayfestival.nl.

Ben je buren en heb je een vraag, mail dan naar buren@haveanicedayfestival.nl.

Persaanvragen kunnen worden ingediend via pers@haveanicedayfestival.nl. Vermeld hierin in elk geval voor welk medium de aanvraag geldt en op welke manier er aandacht aan het festival besteed wordt. Indienen van een verzoek betekent niet dat er automatisch accreditatie wordt toegekend.